Aantal opgenomen coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen blijft dalen

nieuws
Foto: umcg.nl / facebook.com/umcgroningen

Het aantal opgenomen coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen is licht gedaald ten opzichte van een week geleden. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. 

Vrijdagochtend waren er 69 mensen in Groningen opgenomen met een coronabesmetting. Een week geleden waren er nog 74 ziekenhuisopnames. Het aantal opnames op Intensive Care-afdelingen bleef gelijk, met 27 opnames in totaal. In vergelijking met afgelopen woensdag was op de verpleegafdelingen een lichte stijging te zien (2). Op de IC’s daalde het aantal opnames juist (2).

In Noord-Nederland als geheel zijn, per vrijdagmiddag, 153 coronapatiënten opgenomen in een ziekenhuis. 56 van hen liggen op een IC-afdeling. Vorige week waren er in totaal 184 ziekenhuisopnames van coronapatiënten in het noorden, waarvan 59 op een IC.

Van de 153 mensen die nu in een Noord-Nederlands ziekenhuis zijn opgenomen, zijn 92 afkomstig van buiten de regio. 36 mensen uit deze groep patiënten ligt op een noordelijke IC-afdeling.