“Zaterdag een vriendelijke dag met flink wat zon”

nieuws
Foto: Elisabeth Howe from FreeImages

Het belooft zaterdag een vriendelijke dag met fink wat zon te worden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Woensdag is er eerst zo nu en dan zon waarbij er ook een kleine kans is op een bui”, vertelt Kamphuis. “In de middag wordt de bewolking dikker en wordt ook de kans op wat regen of een bui groter. Bij een stevige, matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten, windkracht 4 tot 5, wordt het 13 graden. In de nacht naar donderdag valt er af en toe regen en daalt de temperatuur naar 8 graden.”

“Donderdag is er eerst zo nu en dan zon en neemt de bewolking in de loop van de dag toe. Later in de middag gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3 tot 4, wordt het dan 11 of 12 graden. Vrijdag is er veel bewolking maar laat de zon zich zo nu en dan ook even zien. Het blijft droog en met 15 graden is het al wat zachter.”

“Tijdens het weekend is het zaterdag vriendelijk met flink wat zon en wordt het 16 graden. Zondag blijft het zacht maar gaat het weer regenen.”