Wil jij gratis een nieuwe groene oprit van de gemeente Groningen?

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

Afgelopen woensdag is de gemeente Groningen begonnen met de Pilot Groene Opritten. Voor dit project is de gemeente op zoek naar tien kandidaten die graag een nieuwe oprit willen die bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering. Bij deze mensen gaat de gemeente kosteloos de nieuwe oprit aanleggen.

“Veel inwoners van de gemeente Groningen kiezen ervoor om hun voortuin volledig te bestraten en als oprit voor hun auto te gebruiken”, aldus wethouder Glimina Chakor. “Dat is begrijpelijk vanuit het perspectief van de autobezitter, maar niet erg goed voor je leefomgeving. Daarom willen we mensen aanmoedigen om over alternatieven na te denken.”

Bij de tien opritten gaan de stenen eruit en komt er groen komt in, bijvoorbeeld gras, houtsnippers of kiezels. Dit kan worden gecombineerd met waterdoorlatende bestrating. De deelnemers kunnen kiezen uit zeven varianten.

De gemeente Groningen is op zoek naar kandidaten om mee te doen aan deze pilot. Daarvoor moet je een keuze maken uit de zeven varianten en een korte toelichting invullen waarom je mee wilt doen. Daarnaast upload je een afbeelding van je huidige oprit. De geselecteerde kandidaten krijgen bericht en de gemeente komt kosteloos de nieuwe oprit aanleggen.

Ga naar www.groningenklimaatbestendig.nl/initiatieven/vergroen-je-oprit voor meer informatie, voorwaarden en het aanmeldingsformulier. Aanmelden kan tot 1 november 2020.