Treinverkeer richting Leeuwarden hervat na melding over vuurwapen

nieuws
Door Bouwe Brouwer - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1036963

Het treinverkeer richting Leeuwarden heeft zaterdagavond een half uur stilgelegen. Door de inzet van hulpdiensten konden er geen treinen rijden.

Het treinverkeer werd rond 19.45 uur stilgelegd. Behalve tussen Groningen en Leeuwarden reden er ook geen treinen richting Harlingen Haven, Stavoren en Heerenveen. Bronnen melden dat op het station in Leeuwarden politie aanwezig was waaronder Marechaussees in kogelwerende vesten. “Er was bij de politie een melding binnengekomen dat er in een trein een persoon met een vuurwapen was gezien”, vertelt incidentfotograaf Ben de Jager van 112-dokkum.nl. “Politie is daarop uitgerukt. De bewuste persoon werd ook gevonden in een trein. Hij is gefouilleerd maar er werd niets aangetroffen.”

Rond 20.15 uur is het treinverkeer hervat. Rond 20.30 uur reden alle treinen weer volgens de dienstregeling.

Deel dit artikel: