Schuiling: ‘Enkele tientallen corona-bekeuringen uitgedeeld in Groningen’

nieuws

Sinds de invoering van de laatste reeks coronamaatregelen zijn, in de Veiligheidsregio Groningen, enkele tientallen boetes uitgedeeld voor overtredingen van de coronaregels. Dat meldt burgemeester Koen Schuiling dinsdagochtend in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

De bekeuringen werden met name uitgedeeld voor alcoholgebruik op plekken waar dat niet mag. Schuiling meldt verder dat de politie, handhavers en BOA’s meestal eerst hebben gewaarschuwd en een enkele keer geluidsapparatuur in beslag hebben genomen. Verder vertelde Schuiling dat het in Groningen best goed gaat bij de naleving van de coronamaatregelen. Grote incidenten hebben zich volgens Schuiling niet voorgedaan.

Ook meldde Schuiling dat hij op dit moment voorstander is van een eenduidig landelijk beleid omtrent de coronamaatregelen.

 

Deel dit artikel: