RIVM meldt 80 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 80 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit open data.

In totaal zijn er in de gemeente Groningen nu 2.627 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal op 2.547. Dit betekent een toename van 3,1 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. In de gemeente Westerkwartier steeg het aantal positief geteste personen met 12, Midden-Groningen 11, Westerwolde 9, Oldambt 8, Het Hogeland en Stadskanaal 7, Pekela 4, Appingedam en Loppersum 3 en Veendam 1. Twee personen kwamen te overlijden. Het gaat om een inwoner van de gemeente Het Hogeland en om een inwoner van Oldambt.

In vergelijking met de cijfers van vorige week zaterdag blijkt dat ook dan de gemeente Groningen de grootste coronabrandhaard in de provincie is. Vorige week waren er 1.955 besmettingen bekend. In de afgelopen zeven dagen nam dit aantal met 672 toe. In de gemeente Westerkwartier gaat het om een toename van 103, Midden-Groningen 80, Het Hogeland 67, Westerwolde 47, Oldambt en Stadskanaal 41, Veendam 32, Pekela 26, Delfzijl 11 en Loppersum en Appingedam 10.

Landelijk werden er bij het RIVM sinds vrijdag 8.141 nieuwe coronabesmettingen gemeld. In de ziekenhuizen liggen nu 1.568 coronapatiënten waarvan er 352 op de Intensive Care liggen. Bij het RIVM werden 28 sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: