‘Persconferentie wordt zeker niet met bord op schoot genieten voor Groningse horeca’

Ook de Groningse horeca kijkt vanavond met angst en beven naar de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Vroegere of algehele sluiting dreigt voor de sector. Nachtburgemeester Merlijn Poolman hoopt daarom dat de gemeenteraad nu echt met extra steun komt voor de Groningse horeca: “Wat het ook gaat worden, ik denk dat het nu belangrijk wordt om de daad bij het woord te voegen.”

“Iedereen vindt het altijd heel eng, zo’n persconferentie. Veel horecaondernemers hebben zich al ingesteld op een nog vroegere of volledige sluiting”, vertelt Poolman. Daarom hoopt de nachtburgemeester op een langetermijnvisie voor de horeca, zodat er perspectief ontstaat voor de ondernemers. “Ik vind het vooral frustrerend dat de horeca steeds wordt genoemd als de grootste veroorzaker van de verspreiding van het virus, terwijl andere sectoren waar ook heel veel mensen samen zijn, worden ontzien. Je hoort ook eigenlijk heel weinig over hoe de horeca nog wel kan blijven voortbestaan en dat frustreert veel ondernemers.”

Poolman vindt dat vanuit de Groningse politiek nu echt actie moet gaan komen, om ervoor te zorgen dat de horeca de winter overleeft: “Heel veel zaken hebben hun reserves al opgemaakt. Als ze nu weer dicht moeten, dan gaan veel zaken echt omvallen.”