Onderzoek naar warmtebronnen voor stadsverwarming

nieuws
Foto: Harro Meijer

De gemeente laat onderzoeken welke alternatieve warmtebronnen er zijn voor stadsverwarming. Dat blijkt uit een rapportage die aan de leden van de gemeenteraad is gestuurd.

WarmteStad is inmiddels in de wijken Paddepoel en Selwerd begonnen met de aanleg van een warmtenet. Door het wegvallen van geothermie maakt WarmteStad nu gebruik van warmte uit de twee nabij gelegen datacentra. Binnenkort wordt ook zonnewarmte van het gronddepot Dorkwerd gebruikt.

Beide bronnen zijn duurzaam, maar niet voldoende voor de verwarming van alle noordelijke wijken. Dus zijn er meer warmtebronnen nodig. Er zijn veel mogelijkheden om warmte op te wekken, aldus de gemeente. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om mee te denken over deze alternatieven. Het stadsbestuur wil in 2035 een volledig aardgasvrije woonomgeving.