Kabinet gaat dinsdag waarschuwen voor strengere coronamaatregelen

nieuws
Foto: John den Hollander

Het kabinet gaat komende week hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe coronamaatregelen bekendmaken. Dat meldt de NOS zondagavond die zich daarbij baseert op bronnen in Den Haag.

Zondag vond er op het Catshuis een overleg plaats waarbij premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid samen met verschillende beleidsmakers en experts, waaronder het RIVM, keken naar mogelijke scenario’s. Op de persconferentie, die dinsdagavond gehouden gaat worden, zullen echter geen nieuwe maatregelen bekend worden gemaakt. Het kabinet kiest hiervoor omdat het nog altijd te vroeg is om het effect van de huidige maatregelen te zien. Dit maatregelenpakket ging vorige week woensdag in.

In de persconferentie van dinsdag zal er door premier Rutte en minister De Jonge wel gewaarschuwd worden voor draqonische maatregelen als mensen zich niet aan de regels gaan houden. Duidelijk is dat als het aantal nieuwe besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames blijft tijgen, zware maatregelen niet te vermijden zijn. Eerder liet Rutte al weten dat alle mogelijke opties op tafel liggen, waaronder een lockdown en een avondklok.

Deel dit artikel: