Zeven coronabesmettingen onder studenten Mond- en Tandheelkunde bij UMCG

nieuws
Foto: flickr.com/photos/conchur/

Zes studenten van de opleiding Tandheelkunde en één student van de opleiding Mondheelkunde in het UMCG zijn besmet met het coronavirus.  Dat meldt het UMCG maandagmiddag. Volgens het ziekenhuis hebben ze geen andere mensen besmet. Alle andere medewerkers van het CTM in het UMCG hebben een recente negatieve testuitslag.

De studenten hebben zich uit voorzorg laten testen, nadat ze kampten met lichte klachten door het virus. Toen de positieve besmettingen aan het licht kwamen, stelde het UMCG direct een onderzoek in. Die concludeert dat de studenten het virus niet hebben meegenomen naar het ziekenhuis en er niet hebben opgelopen.

“Uiteraard blijven deze 7 studenten de komende periode thuis en in isolatie”, zo schrijft het ziekenhuis. “Aan andere studenten en medewerkers van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het UMCG is gevraagd om zich, voordat ze weer ingezet worden in de patiëntenzorg, te laten testen op corona. Dit is door iedereen opgevolgd. Iedereen die vandaag met patiënten bij het CTM werkt, heeft dus een zeer recente testuitslag waaruit blijkt dat hij of zij niet besmet is.”