Rookzones op treinstations worden deze maand ontmanteld

nieuws
Foto: Steven Lek - Eigen werk, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24947432

Honderden rookzones op treinstations in het hele land worden deze maand ontmanteld. Vanaf 1 oktober zijn er geen rookpalen of rookzones meer op de perrons te vinden.

Vanaf 2004 mag er op de grootste delen van de stations al niet meer gerookt worden. Sindsdien mocht dit nog wel bij rookpalen en rookroosters. Deze gaan nu weggehaald worden. Spoorbeheerder ProRail en vervoersbedrijf NS gaan in september alle 390 rookpalen en 120 -roosters weghalen. Ook de rookzoneborden worden verwijderd. Op alle borden met huisregels komt daarnaast te staan dat het station een rookvrij gebied is. Met het volledig rookvrij maken willen ProRail en NS bijdragen aan het voornemen van de overheid om in 2040 een rookvrije generatie te hebben.

Afgelopen voorjaar stopte de NS al met de verkoop van rook- en tabakswaren in de eigen winkels op stations.

Deel dit artikel: