Provincie: ‘Wat vindt jij van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal?’

nieuws
Foto: Provincie Drenthe

De provincies Groningen en Drenthe willen van gebruikers weten wat ze vinden van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal tussen Groningen en Haren. Met name de grote snelheidsverschillen tussen de gebruikers vinden de onderzoekers interessant.

“De gebruikers van dit pad verschillen nogal van elkaar”, zo schrijft de provincie. “Je komt er wandelaars en hardlopers tegen, fietsers op snelle speed pedelecs, racefietsen, snorfietsen, elektrische fietsen, ‘gewone’ fietsen en fietsende coaches van de roeiers in het kanaal. Ondanks deze verschillen willen we ervoor zorgen dat iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan blijven maken van hetzelfde fietspad.”

In 2018 is het fietspad tussen de A28 en het Noord-Willemskanaal opnieuw aangelegd. Het gaat onderdeel uitmaken van de nieuwe Doorfietsroute Groningen – Assen.

De enquête is hier te vinden.

Deel dit artikel: