Nijpend tekort aan verse producten bij Voedselbank door hoge kortingen bij supermarkten

De Voedselbank in Groningen ziet dagelijks bijna lege vrachtwagens terugkomen van hun ronde langs supermarkten. Dat komt volgens de stichting door de hoge kortingen die steeds meer winkels geven op verse producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten.

De voedselbank mocht lange tijd producten die tegen de houdbaarheidsdatum aan zaten, gratis ophalen bij supermarkten. Dat zorgde voor voedsel voor gezinnen in armoede en voor weinig verspilling bij de supermarkten.

Maar steeds meer supermarkten gaan deze producten zelf verkopen in hun winkels tegen hoge kortingen. Volgens de stichting blijft er daardoor weinig tot niets over.  Bij de Voedselbank ontstaan daardoor tekorten aan verse groente en fruit.

De voedselbank doet daarom een dringende oproep aan de inwoners van Groningen, maar ook aan kerken, winkels en groothandels, om verse producten aan te bieden. Daarnaast is zelf telen ook een optie, zo stelt de Voedselbank. De samenwerking met Toentje is daar een voorbeeld van.

De voedselbank kan verse producten zelf ophalen, maar ze kunnen van maandag tot en met zaterdag ook gebracht worden bij de voedselbank tussen 9.00 en 13.00 uur.

Deel dit artikel: