Categorieën: Nieuws

Meer samenwerking tussen zorgverleners door nieuw gezondheidscentrum Haren

Het nieuwe gezondheidscentrum in Haren biedt kansen voor zorgverleners om meer samen te werken voor betere zorg. Dit vertelt huisarts Jantien Knol in het radioprogramma Haren Doet. Jantien Knol gaat zich samen met de andere huisartsen die zitten aan de Molenweg zich vestigen in het nieuwe gezondheidscentrum vlakbij het station Haren. Ze verhuist a.s. donderdag en vrijdag naar de nieuwe locatie. Maandag 5 oktober gaat ze daar van start.

Naast de huisartsen, zit er ook een fysiotherapeut, tandarts, psycholoog en thuiszorg in het nieuwe pand. Alle zorgverleners bij elkaar in 1 gebouw komt uiteindelijk ten goede aan de zorg voor de patiënt. Vanuit de praktijk kan een patiënt in één keer door naar de apotheek of fysiotherapeut. Daarnaast kunnen alle zorgverleners ook onderling kennis delen. ”De drempel is lager om collega’s om hulp te vragen doordat je ze vaker ziet”, aldus Jantien.

Jantien Knol verhuist naar het gezondheidscentrum, omdat de praktijk aan de Molenweg niet langer voldeed. Veel ziekenhuiszorg kwam terecht bij de huisarts, hierdoor moest Jantien meer personeel aannemen. Daarnaast was het binnenklimaat ook niet goed. ”In de zomer is het aan de molenweg heel warm”. Op de nieuwe locatie wordt het fijner om te werken. Het pand is aangenaam geventileerd en goed verduurzaamd. Daarnaast biedt de verzameling van zorgverleners een mooie kans voor betere zorg in de toekomst.

De praktijk verhuist, maar persoonlijk contact met de patiënt blijven ze nastreven. ”Je wilt dat mensen altijd met een vraag terecht kunnen”. Ook in coronatijd wil Jantien Knol dat patiënten altijd bij ze terecht kunnen. Door de coronacrisis moet er meer tijd tussen de afspraken gepland worden om te voorkomen dat er volle wachtkamers komen.

Beluister hieronder het volledige interview:

 

Heleanne Prins

Recente berichten

Forse regenbuien zorgen voor wateroverlast op verschillende plekken in Stad

Het was vrijdagmiddag meer watertrappelen dan lopen of fietsen op sommige plekken in Groningen. (meer…)

16 minuten geleden

Botsing op Ring-Noord zorgt voor flinke files

Het was vrijdagmiddag flink druk op de noordelijke ringweg door een ongeluk. Daardoor ontstonden flinke…

34 minuten geleden

Tennisvereniging GLTB gastheer nationaal toernooi dat moet uitwijken naar Kardinge

Tennispark de Vorenkamp van GLTB in Helpman is voor de tweede keer de gastheer van…

2 uur geleden

KNMI waarschuwt voor plaatselijke wateroverlast in Groningen

Het kan vrijdagmiddag en -avond flink nat worden in Groningen. Het KNMI waarschuwt met 'code…

3 uur geleden

FC Groningen in Delden: Vaessen twijfelt over helm, Schreuders weer in gesprek over verlenging en Emeran wil zich laten zien

FC Groningen is momenteel op trainingskamp in Delden, Overijssel. De ploeg van trainer Dick Lukkien…

3 uur geleden

FC Groningen verdediger Isak Määttä vertrekt naar Noorse koploper

Vleugelverdediger Isak Määttä verlaat FC Groningen. Määttä heeft een contract getekend bij het Noorse FK…

3 uur geleden