Koelbloedige Stadjer belt politie terwijl hij in Tilburg overvallen wordt

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een dertigjarige man uit de stad Groningen werd vrijdagnacht op straat overvallen in Tilburg. Maar geld kregen de straatrovers niet, zoals ze wilden. De man belde meteen de politie. Met de centralist nog aan de lijn kwam de politie ter plaatse om één van de overvallers in de kraag te vatten.

De man wandelde rond 19.00 in de omgeving van de Haydnstraat in Tilburg naar een afspraak. Twee jonge mannen spraken de man aan en eisten geld van hem. Eén van hen dreigde daarbij met een mes.  In plaats daarvan pakte zijn telefoon, belde 112 en gaf zijn locatie door. Terwijl hij de centralist aan de lijn hield riep hij zijn belagers aan en zo werd duidelijk dat hij overvallen werd. Op dat moment maakte de dader met het mes een stekende beweging in zijn richting, maar daarbij raakte de aangever niet gewond.

Nagenoeg op datzelfde moment arriveerde de eerste politieauto, waarop beide daders zich uit de voeten wilde maken. De aangever wist een van hen, de man met het mes, echter nog kort bij zijn capuchon te grijpen. Dat was voldoende om hem te remmen en de politie de gelegenheid te geven hem aan te houden.

De verdachte is een 17-jarige inwoner van Tilburg. De tweede dader wist te ontkomen, naar hem een Burgernet-melding uitgedaan en een helikopter ingezet. Tot op heden werd hij niet gevonden.