Forum Groningen komt met eerbetoon aan RBG

nieuws
Foto: Unknown author or not provided - U.S. National Archives and Records Administration, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=79917060

Forum Groningen komt op zondag 4 oktober met een eerbetoon aan de vorige week overleden opperrechter Ruth Bader Ginsburg. Het Forum gaat een documentaire vertonen over RBG.

De documentaire geeft een inkijkje in het uitzonderlijke leven van de opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Ginsburg werd in 1980 door president Jimmy Carter benoemd tot rechter van het Hof van Beroep in Washington D.C. In 1993 werd ze door toenmalig president Bill Clinton voorgedragen als rechter voor het federale Hooggerechtshof. Tot haar dood drukte ze een belangrijke stempel op de democratische partij in Amerika. Met name rondom de gelijkheid van mannen en vrouw. Hiermee werd ze onverwacht een icoon binnen de popcultuur en een voorbeeld voor veel vrouwen.

De vertoning van de documentaire vindt zondag 4 oktober plaats om 13.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Forum Groningen.