Drie coronapatiënten uit Rotterdam worden overgebracht naar Groningse ziekenhuizen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Drie patiënten met het coronavirus worden donderdag vanuit de regio Rotterdam overgeplaatst naar het UMCG en het Martini Ziekenhuis; Volgens het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland wordt één van hen op de Intensive Care-unit van het UMCG opgenomen.

Het UMCG neemt twee patiënten over uit Rotterdam, één gaat naar het Martini Ziekenhuis.

Volgens het ROAZ-NN zijn de Noord-Nederlandse ziekenhuizen goed voorbereid op een toename van het aantal patiënten. De voorspelling is dat het aantal nieuwe COVID-19 patiënten de komende tijd zal oplopen en daarmee ook het aantal ziekenhuisopnames.

Woensdag maakte het ROAZ-NN al bekend dat het haar regionale coördinatiecentrum voor patiëntenspreiding weer opent.