Donar niet door in Champions League

Het is de basketballers van Donar niet gelukt om door te dringen tot de groepsfase van de Champions League. De Groninger basketballers verloren donderdagavond op Cyprus met 60-57 van het Cypriotische Keravnos.

Beide ploegen deden in de beginfase niet voor elkaar onder, en na een eerste tussenstand na 10 minuten van 21-18 was het 32-34 bij rust. In het begin van het derde kwart liepen de Groningers aanvankelijk uit naar 32-38, maar vervolgens wist Keravnos de achterstand om te buigen in een 47-40 voorsprong; het grootste verschil tijdens de wedstrijd. Daarna kwam Donar goed terug, onder andere door 2 driepunters van Jarred Ogungbemi-Jackson (47-49). Aan het eind van het derde kwart was het verschil weer net zo groot als bij rust, namelijk 2 punten: 49-51.

In het laatste kwart kwamen beide ploegen nauwelijks tot scoren. Na 7 minuten had Keravnos een 58-53 voorsprong genomen. Ook nu weer kwam Donar terug, tot 59-57. In de laatste aanval voor Donar miste Jarred Ogungbemi-Jackson een driepuntsschot, waarna Keravnos een punt kon scoren uit een vrije worp en Will Moreton namens Donar in de laatste seconde nog een wanhoopsschot miste.

Topscorers bij Donar waren Jarred Ogungbemi-Jackson met 15 punten, Davonté Lacy en Leon Williams met beiden 9 punten, en Juwann James met 8 punten. Bij Keravnos was Brandon Rozzell topscorer met 18 punten.

Donar kan zich nu gaan richten op de Dutch Basketball League, die op 3 oktober van start gaat voor de Groningers. Daarvoor worden er nog twee oefenwedstrijden afgewerkt.