Zes nieuwe coronabesmettingen in Groningen

nieuws

Zes inwoners van Veiligheidsregio Groningen zijn positief getest op het coronavirus in de afgelopen vierentwintig uur. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag naar buiten bracht.

Het aantal besmettingen in zowel de gemeente als in de provincie blijft relatief laag, maar is in de afgelopen twee weken wel flink gestegen. In de laatste twee weken zijn er meer besmettingen in de provincie dan in de rest van de periode vanaf 1 juni, de start van het nieuwe landelijke testbeleid.

In heel Nederland werden in de afgelopen vierentwintig uur 601 positieve tests afgenomen. Elke dag worden nu ongeveer vijf mensen opgenomen in een ziekenhuis vanwege het virus, waarvan drie op een Intensive Care. Gemiddeld infecteert een Nederlandse besmette persoon nu 1,2 andere mensen, zo’n 16.000 zijn volgens RIVM besmettelijk.

Deel dit artikel: