Stadsschouwburg en Martiniplaza kleuren rood vanwege protest

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De Stadsschouwburg en Martiniplaza in Groningen worden dinsdagavond rood uitgelicht. Het is een onderdeel van de landelijke Red Alert-actie waarbij de evenementensector aandacht vraagt voor de problemen veroorzaakt door de coronacrisis.

Aanvankelijk werd gemeld dat verschillende gebouwen in de stad rood uitgelicht zouden worden. Behalve de Stadsschouwburg en Martiniplaza zouden ook de Oosterpoort en het Stadhuis een rode kleur krijgen. Dat gebeurde niet. Om 23.55 uur gaan de lichten symbolisch uit. Daarmee wil de organisatie laten zien dat het ‘vijf voor twaalf’ is.

Door de coronacrisis kwam de evenementensector halverwege maart stil te staan. Ondanks dat er inmiddels weer het één en ander mogelijk is vreest men dat het voor veel bedrijven te laat is. Met de actie hoopt de branche dat het kabinet de steunmaatregelen verlengen.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl