Nieuwe campagne moet studenten uit het OV en op de fiets krijgen

nieuws
Foto: Groningen Bereikbaar

Groningen Bereikbaar en de Groningse onderwijsinstellingen zijn maandag gestart met de campagne Bikefree. De campagne is één van de maatregelen die de Groningse onderwijsinstellingen en Groningen Bereikbaar nemen om drukte in het OV en op school te voorkomen in tijden van corona. 

Met de Bikefree-campagne brengen Groningen Bereikbaar en de onderwijsinstellingen het gebruik van de fiets onder de aandacht. Met verschillende acties stimuleren zij studenten en scholieren om vaker de fiets te pakken. De campagne start op social media met een fotochallenge, waarbij studenten en scholieren die op de fiets komen en daar een mooie foto van maken, een prijs kunnen winnen.

Door de 1,5 metermaatregel is er beperkte ruimte beschikbaar in onderwijsgebouwen en in het OV. Naast de campagne, hebben de onderwijsinstellingen in samenwerking met het OV-bureau Groningen Drenthe hun lesroosters aangepast en op elkaar afgestemd en geven ze digitaal onderwijs.

Deel dit artikel: