Introductieactiviteiten studenten tot 22.00 uur, zonder alcohol en geen ontgroening

De introductieweken voor nieuwe studenten op universiteiten en hogescholen mogen doorgaan, maar met beperkingen. Zo mag er geen alcohol geschonken worden en moeten de activiteiten om 22.00 uur stoppen. Ook ontgroeningen worden verboden. Dat laten verschillende bronnen in Den Haag donderdag weten aan de NOS.

Het kabinet wil met de maatregelen voorkomen dat de introductieweken uitgroeien tot brandhaarden van het coronavirus. Woensdag meldden andere bronnen uit Den Haag nog dat er plannen lagen om de introductieweken helemaal te verbieden, maar daar lijkt het kabinet op terug te komen.

Studentenorganisatie lieten donderdag weten niet blij te zijn met een algeheel verbod op de introductieweken. De meeste verenigingen en onderwijsinstelling hadden al aangepaste introductieweken. Ook de KEI-week kent dit jaar slechts een beperkt fysiek gedeelte en veel spreiding.

Donderdagavond komt er hoogstwaarschijnlijk zekerheid voor de organisatie van de introductieweken. Om 19.00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie.

Deel dit artikel: