Gelkingestraat en Oosterstraat deze week soms taboe voor fietsers

Bezoekers van de binnenstad ervaren deze week hoe een Grote Markt zonder stadsbussen eruit ziet. De gemeente is daarom met een proef begonnen, waarbij fietsers elke dag te maken krijgen met andere rijrichtingen.

Daarmee moet duidelijk worden welke rijrichting de beste is, als de herinrichting van de Grote Markt begint en de bussen aan de buitenkant van de diepenring blijven. De Oosterstraat en Gelkingestraat zijn taboe voor alle autoverkeer.

Woensdagmiddag 12 augustus rijden fietsers in beide richtingen door de Gelkingestraat. Zij mogen voor het stadhuis langs, richting Oude Ebbingestraat, en vice versa. De Oosterstraat en de oostelijke rijbaan de de Grote Markt zijn verboden voor fietsers.

De dag erna mogen fietsers in beide richtingen door de Gelkingestraat en de Oosterstraat. Fietsers mogen weer voor het stadhuis langs en diagonaal vanuit de Oosterstraat richting Oude Ebbingestraat, en vice versa.

Vrijdag- en zaterdagmiddag mogen fietsers in twee richtingen door de Oosterstraat rijden, en de Gelkingestraat is dan verboden terrein.