Treinen richting Leeuwarden rijden weer na storing

nieuws
Foto: facebook.com/treinnoord/

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben woensdagmiddag te kampen gehad met vertraging. Door een storing was er geen treinverkeer mogelijk.

De problemen begonnen rond 14.45 uur. Door de storing konden de seinen tussen Hurdegaryp en Leeuwarden niet goed bediend worden. Het treinverkeer werd daarop stilgelegd. Tussen Groningen en Hurdegaryp konden wel treinen rijden, tussen Hurdegaryp en Leeuwarden werden bussen ingezet.

Spoorbeheerder ProRail melde aanvankelijk dat de problemen tot 17.30 uur zouden gaan duren. Rond 16.00 uur lukte het monteurs om de storing te verhelpen waarna het treinverkeer hervat kon worden. Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Deel dit artikel: