FC Groningen verslaat Heracles in eerste oefenduel

FC Groningen heeft zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Thuis werd Heracles uit Almelo met 1-0 verslagen.

FC Groningen opende goed met enkele vloeiende aanvallen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Heracles antwoordde na ruim een kwartier met een bal op de paal. De wedstrijd golfde daarna op en neer zonder veel echte kansen. Romano Postema kreeg op slag van rust nog wel een aardige mogelijkheid.

Na de pauze wisselde trainer Danny Buijs op doelman Sergio Padt na alle spelers. Heracles wisselde negen spelers. Het niveau van de eerste helft werd met de nieuwe spelers niet gehaald.

Vlak na de rust blunderde Heracles achterin en Kian Slor strafte het af: 1-0. Groningen kreeg daarna enkele mogelijkheden, maar ook Heracles kreeg een paar goede kansen. Gescoord werd er echter niet meer.

Er waren ongeveer 2500 toeschouwers aanwezig bij de wedstrijd die in navolging van de coronaregels verspreid in het stadion zaten.

FC Groningen 1e helft: Padt, Van Hintum, Dammers, Matusiwa, Lundqvist, El Hankouri, Gudmundsson (Meijer, 30.), Hrustic, Van Kaam, Postema, Zeefuik.

2e helft: Padt; Strunck, Miguel, Can, Betzema, Absalem, Van de Looi, El Messaoudi, Suslov, Slor, Balk.

Bij Groningen deden Robben, Itakura en Dankerlui niet mee, omdat ze nog te weinig getraind hebben.

Deel dit artikel: