Bezoekers testen vier innovaties op Biergarten Paradigm

nieuws
Foto: Erick P. Bakker

Bezoekers van Biergarten Paradigm op het voormalig Suikerunieterrein testen komend weekend vier prototypes van innovatieve startups. De ondernemers zijn geselecteerd door het bedrijf Innofest.

Biergarten is een festival rond elektronische muziek. Paradigm zou dit weekend, in normale tijden, duizenden liefhebbers van deze muziek trekken. Vanwege de coronacrisis organiseert het team van Paradigm deze zomer elke week van donderdag tot en met zondag een Biergarten. Komend weekend dus met vier startups:

FemAlert is een platform dat streeft naar veilig uitgaan voor iedereen. Het biedt mensen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier melding te maken van ongepast gedrag.

RefreshFUL – Frisdrank van microalgen. Die absorberen CO2 op een meer efficiënte manier dan bomen en gebruiken geen schaarse landbouwgrond. De frisdrank kan tijdens Paradigm geproefd en gekocht worden

LeaseShirt – Een multi-inzetbaar crewshirt. De meeste crewshirts belanden na een evenement vaak achterin de kast. Hergebruik van deze shirts bespaart daarom een hoop grondstoffen.

Compost board – Hiermee kun je bouwen op biologisch afbreekbare wijze. Compost board is vergelijkbaar met hout, maar breekt vanzelf af tot vruchtbare vezels voor de bodem.

Deel dit artikel: