Winkelpand ontruimd in Oosterstraat vanwege lekkage in scooter

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

Een winkelpand aan de Oosterstraat is donderdagochtend enige tijd ontruimd geweest vanwege een vreemde lucht die in het pand geroken werd. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

De melding van een vreemde lucht kwam rond 09.50 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop uitrukten met een tankautospuit. “De winkel zou rond 10.00 uur opengaan, vertelt Joey Lameris van 112groningen.nl. “Personeel was bezig met voorbereidingen toen ze rond 09.50 uur een vreemde lucht roken. Omdat ze het niet vertrouwden hebben ze daarop de hulpdiensten gebeld. De medewerkers zijn daarop naar buiten gegaan.”

De brandweer is, nadat ze ter plaatse kwam, direct een onderzoek gestart. “Wij hebben inderdaad metingen verricht in het pand”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer van de Groninger brandweer. “Daarnaast hebben we ook verder gekeken. Zo kwamen we al snel tot de ontdekking dat achter het pand een scooter geparkeerd stond die benzine aan het lekken was. Dit bleek de oorzaak te zijn van de vreemde of penetrante lucht die in de winkel geroken werd.” Rond 10.10 uur werd het pand weer vrijgegeven en konden de mensen weer naar binnen.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Deel dit artikel: