Treinverkeer richting Zwolle was gestremd door gaslek bij spoorlijn

nieuws
Foto Andor Heij. Hoofdstation, trein,sprinter,koploper

Een gaslekkage ter hoogte van de spoorlijn was de oorzaak dat er dinsdag aan het einde van de middag en in het begin van de avond geen treinen konden rijden richting Zwolle. Inmiddels rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

De gaslekkage ontstond rond 15.30 uur bij de Herfterlaan nabij Zwolle. Naast de spoorlijn was men bezig met graafwerkzaamheden waarbij men per ongeluk een gasleiding raakte. De Zwolse brandweer kwam ter plaatse en voerde verschillende metingen uit. Machinisten kregen de opdracht om stapvoets te passeren. Bij de metingen werden geen gevaarlijke waarden geregistreerd. Energiebedrijf Enexis kwam aan het einde van de middag naar de locatie om het euvel op te lossen. Tijdens deze werkzaamheden werd het treinverkeer volledig stilgelegd.

De NS zette bussen in tussen Meppel en Zwolle. Reizigers moesten hierdoor rekening houden met een extra reistijd van een half uur tot een uur. Tussen Groningen en Meppel reden wel treinen. Enexis had de klus rond 18.15 uur geklaard. Daarna werd de normale dienstregeling weer opgepakt.

Deel dit artikel: