‘Eén op de tien winkels in de Groningse binnenstad dreigt op de fles te gaan’

Meer dan één op de tien winkels in de Groninger binnenstad gaat het einde van het jaar niet redden. Dat is de inschatting Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. Daarmee dreigt de treurige aanblik van een binnenstad met veel lege winkelpanden.

Vooral kledingwinkels zullen op de fles gaan, vermoedt Bos. Dit komt omdat consumenten meer online winkelen en minder funshoppen. De winkelstand in de binnenstad leunt voor 40 procent op bezoekers van kledingwinkels.

Om faillissementen te voorkomen, zullen de verhuurders van winkelpanden ook moeten inleveren en de huren moeten verlagen, aldus Bos. Maar ook de terugkeer van meer winkelend publiek en lagere huren kunnen volgens Bos niet voorkomen dat er meer leegstand zal ontstaan in de binnenstad. Deze panden moeten een tijdelijke invulling krijgen. Bijvoorbeeld een tijdelijke culturele invulling of een expositieruimte voor kunstenaars.

Deel dit artikel: