“Dit weekend buien met kans op een slag onweer”

nieuws
Foto: John Gardiner from FreeImages

Nadat het deze hele week al wisselvallig is zullen er ook komend weekend buien gaan vallen. Daarbij is onweer niet uitgesloten. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdag is er veel bewolking”, vertelt Kamphuis. “Af en toe zal de zon even om de hoek kijken, maar er vallen ook een paar buien. Soms kunnen dit pittige exemplaren zijn waarbij er kans is op een klap onweer en lokaal veel regen. Bij een zwakke westenwind, windkracht twee, wordt het ongeveer negentien graden. In de middag en in de avond klaart het op en wordt het droog. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar rond de elf graden.”

“Vrijdag is het wisselend bewolkt waarbij er in de middag een bui kan vallen. Bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht twee, wordt het dan twintig graden. Zaterdag verloopt bewolkt waarbij er in de ochtend een lichte bui kan vallen. In de middag volgen meer buien waarbij er kans is op een slag onweer. Het wordt zaterdag negentien of twintig graden waarbij er een sterke zuidwestenwind staat.”

Deel dit artikel: