Dierenvoedselbank voor minima geopend

Baasjes die niet genoeg geld hebben om voor hun huisdieren te zorgen, kunnen daarvoor sinds deze week naar een dierenvoedselbank van stichting De Gouden Poot.

Er zijn onder andere speeltjes, voedsel en andere benodigdheden aanwezig. In andere plaatsen in de provincie is de stichting al langer actief, maar vanaf deze week zijn ze ook in de Rivieren- en Grunobuurt te vinden. “We merkten wel dat wij ook in Groningen die behoefte zagen om ons heen,” zegt Pascal de Wolff van de stichting. “Ook bij mensen die wij kennen die ook huisdieren hebben en waarvan we wisten dat het bijna een therapeutische werking heeft. Toen dachten we: als die armoede hier ook is, misschien nog wel groter dan op het platteland, dan moeten we ook proberen om dat hierheen te verplaatsen natuurlijk.”

Vrijwilliger Anja Dijkhuis is blij dat ze kan helpen. “Dit is een leuke organisatie, ik leer veel leuke mensen kennen.” Ze neemt haar hondje ook mee. “Ik ben ook thuis komen te zitten. Toen begon ik ook eigenlijk een beetje te vereenzamen. Dat klinkt heel ernstig, maar daar komt het wel op neer. Door hier mee te helpen, voel je je toch wat minder alleen.”

De stichting is ook bezig met een project om honden en katten te steriliseren of castreren, zodat minder dieren op straat belanden.