CDA wil beginnen met lief-en-leed-straten

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Het CDA wil dat Groningen begint met lief-en-leed-straten, in de strijd tegen eenzaamheid. In zo’n straat proberen vrijwilligers de bewoners onderling met elkaar in contact te brengen.

Die vrijwilligers krijgen van de gemeente een klein potje geld op zak, om kleine activiteiten te organiseren, of zieke buren een bloemetje te brengen. Ruim 45 procent van de bevolking van Groningen voelt zich eenzaam, en een deel van hen zelfs ernstig eenzaam. Het CDA vindt dat er wat moet gebeuren, en dient daarom een motie in.

In Rotterdam en Den Haag zijn deze straten succesvol – de gemeenten hebben samen al meer dan 800 lief-en-leed-straten, Na een eerdere serie vragen van het CDA over hetzelfde onderwerp gaf het college aan dat het initiatief van de inwoners zelf moest komen. Nu blijken diverse inwoners graag te willen beginnen met deze straten.