Buijs: ‘Geen speelminuten voor Robben tijdens oefenwedstrijd tegen Heracles’

sport
Foto: FC Groningen

Arjen Robben gaat geen wedstrijdminuten maken tijdens de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen. Deze vindt aanstaande zaterdagavond plaats in de Euroborg, met Heracles Almelo als tegenstander. Dat maakte trainer Danny Buijs vrijdagmiddag bekend. De coach wil Robben sparen zodat hij fit is voor het eerste competitieduel van de Groningers, op 13 september thuis tegen PSV.

“Er is maar één doel voor Robben en dat is tegen PSV erbij zijn”, aldus Buijs. “Elke speler in de ploeg gaat de minuten maken die horen bij zijn individuele status.” Buijs is wel enthousiast over de progressie van de 36-jarige Bedumer: “Het ziet er heel goed uit.”

Ook beide andere nieuwe aanwinsten van de club maken vanaf 20.00 uur geen speelminuten: Ko Itakura en Damil Dankerlui. De verdedigers hebben nog maar enkele trainingen in de benen.

 

 

Deel dit artikel: