Al bijna 270 schademeldingen na aardbeving bij Loppersum

nieuws

Bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen zijn na de aardbeving dinsdagmiddag bij Loppersum 267 schademeldingen binnengekomen. Dat is woensdagavond bekendgemaakt.

De aardbeving vond dinsdag plaats rond 17.20 uur en had een kracht van 2.7 op de Schaal van Richter. De beving werd in een wijdverspreid gebied waargenomen. Hoeveel schademeldingen een direct gevolg zijn van de beving bij Loppersum is onbekend. Wel zegt het Instituut dat het een flinke stijging ziet in het aantal meldingen dat binnenkomt in vergelijking met vorige week. Het getal ligt met 267 ongeveer zestig procent hoger. Veertig schademeldingen kwamen uit Loppersum of binnen een straal van tien kilometer rond het dorp.

Bij acht meldingen was er mogelijk sprake van een gevaarlijke situatie. Het Instituut heeft woensdag van deze acht adressen er vier bezocht. Deze meldingen bleken niet gegrond te zijn. Bij de overige vier meldingen wordt zo snel mogelijk een inspectie uitgevoerd.

Deel dit artikel: