Aardbeving met kracht van 2.7 in provincie

nieuws

In de provincie Groningen heeft dinsdag aan het einde van de middag een aardbeving met een kracht van 2.7 op de schaal van Richter plaatsgevonden. Volgens het KNMI ligt het epicentrum van de beving bij Loppersum.

De beving vond plaats om 17.18 uur. Meldingen van mensen die de aardbeving gevoeld hebben komen uit een wijdverspreid gebied: van de stad Groningen, Meerstad, Stedum en Loppersum. De aardbeving van dinsdagmiddag is de zwaarste beving die tot nu toe dit jaar geregistreerd werd. De zwaarste beving die de afgelopen jaren Groningen getroffen heeft vond plaats in 2012 bij Huizinge en had een kracht van 3.6 op de schaal van Richter.

“De aardbevingsproblematiek door de gaswinning is niet voorbij”, laat Tweede Kamerlid Sandra Beckerman van SP in een eerste reactie weten. “Sterkte voor iedereen die de beving gevoeld heeft, opnieuw schade heeft en/of nog steeds wacht in een onveilig huis. Voor iedereen in Nederland: steun Groningen in deze slopende strijd tegen de staat.”

Later meer.

Deel dit artikel: