Tijdelijke terrassen in Stadspark en alcoholverbod Noorderplantsoen

nieuws
Foto Andor Heij: Stadspark met monument Scholten

Tijdelijke terrassen in het Stadspark en diverse andere activiteiten om de Groningers deze zomer te vermaken. De gemeente is daar momenteel druk mee bezig.

De activiteiten moeten een alternatief worden voor alle festiviteiten die door de coronacrisis zijn afgelast. Daaronder zijn het cultuurfestival Noorderzon en het Groningens Ontzet. Ook gaan veel mensen door de coronacrisis niet op vakantie.

“Achter de schermen wordt druk gewerkt aan het organiseren van een serie aan activiteiten gedurende de zomer waar een pop-up-terras in het Stadspark onderdeel van zou kunnen zijn”, aldus gemeentewoordvoerder Peter Steinfort. “Om dit plan mogelijk te maken is een ontheffing van de noodverordening nodig. Zodra het college de plannen definitief heeft goedgekeurd gaat de aanvraag naar de Veiligheidsregio en die moet er vervolgens een klap op geven”.

De gemeente wil met diverse activiteiten in het Stadspark voorkomen dat het in de binnenstad en het Noorderplantsoen te druk wordt. Voor het Noorderplantsoen gaat daarnaast een alcoholverbod gelden.