Vijf auto’s betrokken bij verkeersongeluk op A7: snelweg weer open

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk zaterdagmiddag op de A7 tussen Groningen en Hoogezand zijn meerdere voertuigen op elkaar gebotst. De snelweg was vanwege het ongeluk enige tijd dicht. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 12.50 uur tussen Westerbroek en Foxhol. “Het gaat in ieder geval om vijf personenauto’s die op elkaar zijn gebotst.”, vertelt Ten Cate. “Hoe dit heeft kunnen gebeuren is onbekend.” Hulpdiensten waren snel ter plaatse. “Ambulancemedewerkers hebben de betrokkenen gecontroleerd maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.” Aanvankelijk werden alle rijbanen in de richting van Hoogezand volledig afgesloten. Rond 13.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Vier van de vijf auto’s moesten door een bergingsbedrijf weggesleept worden. De vijfde auto kon zelfstandig verder rijden. Na het schoonmaken van het wegdek kon de snelweg weer in zijn geheel vrij worden gegeven. Door het ongeluk stond er een lange file. De Verkeersinformatiedienst meldde dat er om 13.20 uur een file van drie kilometer stond tussen knooppunt Euvelgunne en Foxhol.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl