RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat in een ziekenhuis verblijft is in vergelijking met dinsdag opnieuw stabiel gebleven. Dat blijkt uit gegevens van het RIVM die woensdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst hebben er tot nu toe 7,7 mensen op de 100.000 inwoners in een ziekenhuis moeten verblijven. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal is al ruim twee weken stabiel. Ook in de rest van de provincie is de situatie stabiel. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien met 32,8 de meeste ziekenhuisopnames. De gemeenten Appingedam, 25,8, en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk kwamen er volgens het RIVM tien mensen om het leven door het coronavirus. Het totaal aantal sterfgevallen komt daarmee op 5.977. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen 24 uur overleden. Er zit namelijk een vertraging in het moment van overlijden en het moment dat het overlijden mee wordt genomen in de statistieken. Negen mensen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis waarmee het totaal aantal mensen dat nu in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, op 11.759 komt. Het totaal aantal besmettingen steeg met 86 tot 46.733.

Deel dit artikel: