RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat opgenomen is in een ziekenhuis blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die maandagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst zijn er sinds maart 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen geweest in een ziekenhuis. In absolute aantallen betreft dit achttien personen. Dit aantal is al ruim twee weken stabiel. Ook in de rest van de provincie is de situatie stabiel. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien met 32,8 de meeste ziekenhuisopnames. De gemeenten Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk kwamen er volgens het RIVM zes mensen te overlijden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.962. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Er zit namelijk een vertraging in het moment van overlijden en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. Negen mensen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis waarmee het totaal aantal patiënten dat nu in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, op 11.744 komt. Bij 103 mensen werd het COVID-19-virus vastgesteld waarmee het aantal besmette personen nu op 46.545 staat.

Deel dit artikel: