Categorieën: Nieuws

Meerdere mensen onwel in kantoor DUO en Belastingdienst, gebouw tijdelijk ontruimd

In het kantoor van de Belastingdienst en DUO aan de Kempkensberg zijn dinsdagochtend in ieder geval acht mensen onwel geworden. Het gebouw is volledig ontruimd. De brandweer heeft de oorzaak van het onwel worden van de medewerkers niet kunnen achterhalen.

De melding van een vreemde lucht kwam rond 10.40 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop een tankautospuit ter plaatse stuurden. “Voor het pand staan ook verschillende ambulances”, meldt incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl rond 10.55 uur. “De hulpdiensten doen in het pand onderzoek. Voor het gebouw zitten een aantal mensen die warmtefolie om zich heen geslagen hebben gekregen.”

Brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper liet aan het einde van de ochtend weten dat er drie mensen onwel waren geraakt. In het begin van de middag is dit aantal opgelopen naar acht. “Het gaat om acht personen op twee verdiepingen die gezondheidsklachten hebben. Wij doen in het pand onderzoek waarbij we verschillende metingen verrichten. Tot nu toe heeft dat nog niets opgeleverd. Uit voorzorg hebben we het hele gebouw ontruimd.

Toen het gebouw rond half vier weer vrijgegeven werd, meldde de brandweer dat het geen aanwijzingen voor de oorzaak van het onwel worden van het personeel. De genomen monster worden naar het RIVM opgestuurd ter controle.

Liveblog

16.50 uur
De brandweer heeft geen aanwijzingen kunnen vinden voor problemen met de luchtkwaliteit in de getroffen gebouwen. Deze zijn vrijgegeven en zijn volgens de brandweer veilig. Wel laat de brandweer genomen monster onderzoeken door het RIVM. Alle in het ziekenhuis onderzochte medewerkers zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

14.18 uur
De hulpdiensten zijn weer grotendeels teruggekeerd naar de kazernes. “De brandweer heeft weer ingepakt en ook de ambulances zijn vertrokken”, vertelt Joey Lameris van de incidentenwebsite 112groningen.nl. “Op dit moment zijn er alleen nog wat officieren van de brandweer en politie en er is nog een adviseur gevaarlijke stoffen aanwezig.”

13.12 uur
De brandweer heeft in het gebouw metingen gedaan. Deze metingen hebben nog niets opgeleverd. Uit voorzorg worden de kantoren van DUO en de Belastingdienst ontruimd.

13.05 uur
In ieder geval acht personen zijn onwel geraakt. Ten Cate meldt dat een tweede ambulance naar het ziekenhuis is vertrokken. “In deze ziekenwagen zaten verschillende mensen.”

12.45 uur
Een ambulance met een slachtoffer is vertrokken richting het ziekenhuis

12.38 uur
Ten Cate laat rond 12.40 uur weten dat de toegangsweg naar het kantorencomplex afgesloten wordt. “Daarnaast is zojuist een derde ambulance ter plaatse gekomen. Hulpdiensten voeren ondertussen overleg. Bij dat overleg zijn verschillende instanties betrokken. Onder andere de BHV van het gebouw, een officier Geneeskundig en een officier van de brandweer.”

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Be Quick dieper in de zorgen na forse nederlaag tegen SDV Barneveld

Be Quick 1887 ging zaterdag in eigen huis fors onderuit tegen SDV Barneveld: 4-0. De…

3 minuten geleden

Groningen krijgt gedenksteen die herinnert aan onopgeloste moordzaken

In Groningen komt er een gedenksteen die herinnert aan onopgeloste moordzaken. Dat is zaterdag bekendgemaakt…

4 minuten geleden

1J: Oranje Nassau koploper af, verlies PKC’83, zege GVAV

Oranje Nassau is koploper af in de eerste klasse J door een nederlaag zaterdag tegen…

18 minuten geleden

Ruime zege Gorecht, oorwassing VVG, spanning in 3C stijgt

Gorecht won in de tweede klasse J van het zaterdagvoetbal. VVG ging hard onderuit en…

28 minuten geleden

De Groene Uilen hebben plek in final eight binnen handbereik

Het eerste herenteam van basketbalvereniging De Groene Uilen heeft een plek in de final eight…

40 minuten geleden

Zaalvoetballers PKC’83 houden zicht op titel

De heren van de zaalvoetbaltak van PKC'83 hebben er vertrouwen in dat zij kampioen van…

1 uur geleden