Groninger Museum weer voor het publiek geopend: “Eindelijk!”

nieuws
Foto: Siese Veenstra

Het Groninger Museum kan sinds Pinkstermaandag weer door het publiek bezocht worden. Vanwege de coronamaatregelen moest het museum noodgedwongen twee en een halve maand de deuren gesloten houden.

Door een versoepeling van de coronamaatregelen mogen musea en monumenten weer voorzichtig open. De komende tijd mag dit met maximaal dertig bezoekers tegelijkertijd in een gebouw. Bezoekers moeten van te voren reserveren en daarnaast mogen ze geen verkoudheidsklachten hebben. Om klokslag 12.00 uur gingen de deuren van het Groninger Museum open. De eerste bezoeker was burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen. Hij knipte een lint door waarmee de opening officieel bezegeld werd.

De eerste ‘echte’ bezoekers kwamen uit Oss. Zij konden vervolgens op hun gemak de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding bekijken. Een tentoonstelling die 2,5 maand geleden kort voor de intelligente lockdown geïnstalleerd werd, en nog door niemand bekeken is.

Deel dit artikel: