GGD: “Aantal coronabesmettingen in Groningen blijft stabiel”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het aantal mensen dat in de provincie Groningen besmet is met het coronavirus is in vergelijking met Pinkstermaandag stabiel gebleven. Dat blijkt uit cijfers van de GGD die dinsdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de GGD zijn er nu 356 mensen in onze provincie positief getest op het virus. Dit aantal is hetzelfde als op maandag. Een week geleden waren er 353 besmettingen bekend. Wel zegt de GGD dat het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger ligt omdat tot afgelopen maandag niet iedereen getest kon worden op het virus. Het aantal mensen dat overleed aan het virus blijft staan op zeventien. Dit aantal is sinds zaterdag 16 mei stabiel.

Eerder in de middag liet het RIVM weten dat er landelijk vijf personen zijn komen te overlijden aan het coronavirus. Het totaal aantal doden komt hiermee op 5.967. Zes mensen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis waarmee er nu 11.750 patiënten in een ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Het totaal aantal besmette personen steeg met 102 naar 46.647.

Deel dit artikel: