GGD: “Aantal coronabesmettingen in Groningen blijft stabiel”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Het aantal coronabesmettingen in de provincie Groningen blijft in vergelijking met Pinksterzondag stabiel. Dat blijkt uit gegevens van de GGD die maandagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de GGD zijn er nu 356 mensen in onze provincie positief getest op het coronavirus. Dit aantal is gelijk als op zondag. Wel laat de GGD weten dat het daadwerkelijke aantal besmettingen hoger ligt omdat tot voor Pinkstermaandag niet iedereen met klachten getest werd. Vanaf maandag kan wel iedereen getest worden. Het aantal mensen dat overleed blijft eveneens stabiel op zeventien.

Eerder in de middag liet het RIVM weten dat er landelijk zes mensen kwamen te overlijden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.962. Negen mensen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis waarmee het totaal aantal patiënten dat nu in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, op 11.744 komt. Bij 103 mensen werd het COVID-19-virus vastgesteld waarmee het aantal besmette personen nu op 46.545 staat.

Deel dit artikel: