Gemeente plaatst led-schermen op Gideonweg: “Automeeting is niet toegestaan”

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De gemeente Groningen heeft zaterdag led-schermen geplaatst op de Gideonweg waarmee aangegeven wordt dat de automeeting die hier op zaterdagen gehouden wordt niet toegestaan is.

“Ze hebben twee schermen geplaatst”, vertelt fotograaf Patrick Wind. “Behalve op de Gideonweg ook op de Antwerpenweg. Op de karren staat te lezen ‘Automeeting is niet toegestaan op de Gideonweg, ook niet op een andere locatie in de gemeente Groningen, samenscholingsverbod wordt gehandhaafd’.”

De gemeente Groningen heeft enkele jaren geleden een gedeelte van de Gideonweg aangewezen als locatie voor automeetings. “Daar waren wel een aantal voorwaarden aan verbonden”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads van de gemeente Groningen. “Zo mocht er geen overlast veroorzaakt worden en mochten er ook geen races gehouden worden. De afgelopen tijd hebben we gezien dat men zich niet gehouden heeft aan deze voorwaarden. Daarom hebben we nu besloten om deze automeetings te verbieden.”

Deel dit artikel: