‘Alcoholverbod Noorderplantsoen onbegrijpelijk’

De Groninger Studentenbond (GSb) noemt de boete voor het drinken van een biertje in het Noorderplantsoen onbegrijpelijk.

Vanaf 1 juli gaat de gemeente handhaven op het verbod op het drinken van alcohol in de openbare ruimte, omdat bepaalde groepen overlast veroorzaken in het plantsoen. De GSb vindt dat niet iedereen hier het slachtoffer van mag worden.

“Het Noorderplantsoen is dé achtertuin van studerend Groningen. Studenten verruilen hun kleine kamer om met elkaar van de zon te genieten. Dat sociale contact hebben studenten hard nodig. Zeker nu”, aldus de Gsb. “Mensen die overlast veroorzaken kunnen nu immers al makkelijk getraceerd worden. Dat alle studenten nu de dupe worden van een kleine groep herrieschoppers, is onredelijk”.

De Gsb staat niet alleen. Op Facebook is al een actie aangekondigd om woensdag, de dag voor het alcoholverbod, een krat bier mee te nemen naar het Noorderplntsoen en flink te gaan drinken.

Deel dit artikel: