Uitbreiding station Europapark in volle gang

nieuws
Foto: Andor Heij. Uitbreiding station Europapark.

De werkzaamheden om station Europapark uit te breiden zijn in volle gang. Het derde perron aan de Helperzoomkant is grotendeels klaar. Daarnaast wordt een vierde spoor aangelegd.

De werkzaamheden zijn onderdeel van een groot project waardoor tot begin juni geen treinen rijden richting Assen, Oost Groningen en Duitsland.

Zo wordt er tussen Groningen en Haren de laatste hand gelegd aan het nieuwe opstelterrein voor treinen: De Vork. Op het hoofdstation worden onder meer de overkappingen aangepakt en er komt dus een extra vierde spoor tussen het hoofdstation en station Europapark. Dat ligt er deels al, maar vanaf de voormalige spoorwegovergang tussen de Oosterpoortwijk en de Helperzoom naar Europapark nog niet.

Het vierde spoor is nodig omdat er meer treinen gaan rijden naar Europapark. Zo wordt het station het eind en beginpunt voor treinen van en naar Leeuwarden.

Door het extra perron en het vierde spoor is station Europapark ook geschikt om als begin en eindpunt van treinen te fungeren wanneer het hoofdstation tijdelijk dicht moet vanwege de verbouw.

Foto Andor Heij. Nieuwe derde perron station Europapark
Deel dit artikel: