Tunneltje tussen Martiniplaza en Gasunie definitief dicht

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

Het fiets- en voetgangerstunneltje dat zich tussen Martiniplaza en de Gasunie bevindt is sinds woensdagochtend 07.00 uur definitief gesloten. In de volksmond stond het tunneltje bekend als de ’tunnel met de traptreden’.

De tunnel loopt onder de westelijke ringweg door en verbond de Leonard Springerlaan met de Concourslaan. De tunnel gaat de komende periode gesloopt worden zodat er op deze plek meer ruimte ontstaat voor een tijdelijke verbindingsweg naar de N370 toe. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf woensdag gebruik maken van een nieuw tijdelijk fietspad dat zich aan de westzijde van de ringweg bevindt nabij de drafbaan langs.

In de toekomst, als het project rond de zuidelijke ringweg is afgerond, kunnen fietsers en voetgangers weer onder de nieuwe ringweg door omdat het wegdek dan flink verhoogd zal zijn.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl