Spoorwerkzaamheden Hoofdstation: winkeltjes gesloopt, sporen ingekort

nieuws
Foto: Dennis Smit

De spoorwerkzaamheden tussen het Hoofdstation en het nieuwe opstelterrein De Vork zijn in volle gang. Deze hele maand is er geen treinverkeer mogelijk richting Assen en Winschoten.

Op het Hoofdstation wordt dit weekend gewerkt aan de verdere ontmanteling van de perronkappen. Afgelopen week gebeurde dit al aan de westzijde, nu moet ook de oostzijde er aan geloven. De perronkappen worden weggehaald zodat ze gerestaureerd kunnen worden. Ze voldoen niet meer aan de huidige eisen. Op het middenterrein is de sloop van de gebouwen begonnen waar de winkels in waren gevestigd. Vorige week werd de kiosk al met de grond gelijk gemaakt. Daarnaast valt op dat de sporen waar de intercitytreinen normaliter stoppen, ingekort zijn.

De werkzaamheden op het Hoofdstation worden uitgevoerd vanwege een grote verbouwing. In de toekomst zal het mogelijk zijn dat treinen vanuit Delfzijl door kunnen rijden naar Groningen Europapark. Om dit te realiseren moeten sporen doorgetrokken worden en perrons aangepast worden. Het opstelterrein aan de zuidzijde waar treinen geparkeerd en getankt worden verdwijnt en verhuist naar De Vork. Tussen het Hoofdstation en De Vork wordt momenteel een vierde spoor aangelegd zodat er genoeg capaciteit beschikbaar is om treinen te verplaatsen. Station Groningen Europapark krijgt tenslotte een nieuw perron.

Tussen het Hoofdstation en De Vork komt een vierde spoor. Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Op het Hoofdstation zijn verschillende sporen ingekort. Foto: Dennis Smit
De gebouwen waar de winkels gevestigd zaten worden met de grond gelijk gemaakt. Foto: Dennis Smit
Station Europark krijgt een extra perron. Foto: Dennis Smit