RIVM: ‘Verspreiding coronavirus in gemeente Groningen blijft onveranderd’

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen blijft stabiel. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens door COVID-19 is ongewijzigd. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM, die dondermiddag bekend werden gemaakt.

De GGD Groningen en de ziekenhuizen troffen tot nu toe 165 keer een met corona besmette inwoner van de gemeente aan. Achttien van hen werden opgenomen in een ziekenhuis, drie inwoners overleden aan het virus. Ook in de rest van de provincie Groningen heerst stabiliteit. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien met 32,8 de meeste ziekenhuisopnames. Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk legde het RIVM 32 overlijdens vast door COVID-19 (deze mensen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden). Het totaal aantal sterfgevallen komt daarmee op 5.903. Zestien personen moesten opgenomen worden in het ziekenhuis. Het totaal aantal mensen dat nu in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, komt daarmee op 11.713. Het aantal positief geteste personen op COVID-19 is met 182 gestegen tot 45.950.