RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuizen is stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat in ziekenhuizen verblijft blijft opnieuw stabiel. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die zaterdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst verblijven er 7,7 mensen op de 100.000 inwoners uit onze gemeente in ziekenhuizen. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal is al bijna twee weken stabiel. Ook in de rest van de provincie is de situatie stabiel. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien met 32,8 de meeste ziekenhuisopnames. De gemeenten Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk kwamen er volgens het RIVM twintig mensen te overlijden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.951. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Er zit namelijk een vertraging in het moment van overlijden en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. Vijf mensen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis waarmee er nu 11.727 patiënten in een hospitaal liggen of hebben gelegen. Het aantal positieve besmettingen steeg met 131 tot 46.257.